Find yderligere inspiration til feriens oplevelser i Campayas ferieguide for Sønderjylland

ÅRØSUND

Havnebyen Årøsund

Den lille havneby Årøsund er det eneste sted ved Lillebælt, hvor der stadig indskibes fisk til salg på fiskemarkedet i Hvidesande. Fra Årøsund eksporteres der kaviar til lande som Japan, USA og Australien. Som nabo til fiskefabrikken ligger det gamle bådebyggeri, der holder de gamle håndværkstraditioner ved lige.

Kunder og andre interesserede er velkomne til at se bådebyggerne over skulderen. Ved havnen finder man også Årøsund badehotel – en flot bygning fra 1930’erne. Restaurant Skipperstuen ligger i stueetagen på Årøsund Badehotel, få meter fra stranden, og er åben det meste af året.

Årøsund & Årø Brochure

Årøsund Bådbygger

Årøsund Badehotel

Kort over havnen

ÅRØ

Der er meget at opleve på Årø

Det tager kun nogle få minutter at tage færgen fra Årøsund til Årø. Men når man er kommet i havn, mærker man hurtigt roen og freden sænke sig. Der er meget at opleve på Årø: Fuglereservat, Brummers Gaard, Gallowaykvæg, Julekirken, Æ Højvej, Årø Vingård m.m.

Der foregår også mange aktiviteter i løbet af året, som madfestival, Årø naturløb og guidede ture. Læs meget mere på Øens udmærkede hjemmeside.

Sejlplan

Brummers Gaard

Årø Vingård

Spor i landskabet

FJORDBÅDEN HELENE

Sejlads på Haderslev fjord

Den 12 km. lange og smukke sejltur på Haderslev fjord, bringer dig tæt på naturen. Ved middagstid lægger Helene fra kaj i Haderslev Havn for at sejle til Årø og Årøsund og tilbage igen.

Man kan vælge at sejle med begge veje, eller at stå af på Årø elle i Årøsund. Man kan evt. cykle til Haderslev og medbringe cyklerne om bord, eller tage bussen fra Årøsund til Haderslev.

Sejlplan & Priser

På sejltur mellem

Haderslev og Årøsund

Har du spørgsmål?

Kontakt VisitHaderslev

Tlf. 73 54 56 30

bureau@visithaderslev.dk

HADERSLEV

En by med mange muligheder

Den 700 år gamle købstad, Haderslev, bærer præg af sin lange historie. Den gamle bydel med domkirken og torvet i centrum er velbevaret og rummer huse helt tilbage fra 1500-tallet. Du kan komme på guidede, historiske byvandringer i den gamle bydel – eller gå med vægterne, når de går deres aftenrunde i sommermånederne.

Midt i byen ligger Haderslev Dampark, som bl.a. består af smukke blomsterbede, små haver, kunstskulpturer m.m. Du finder også en spændende gågade med mange butikker.

Vægterne i Haderslev

Haderslev Domkirke

Streetdome

Naturen omkring Haderslev

GRAM SLOT

En slotsby…

Gram er en af Sønderjyllands ældste byer og er opstået på nogenlunde samme tidspunkt som Haderslev. I Gram kan du besøge Gram Slot. Slottet kan dateres helt tilbage til 1200-tallet og har været en magtfaktor i hele området gennem historien. Slottet har tilhørt Schack-slægten siden 1600-tallet, men fik for år tilbage ny ejer og har gennemgået en gennemgribende restaurering.

Den smukke slotspark er også et besøg værd. Der er rundvisninger på slottet året rundt, og hver fredag er der Ghost Walk – måske møder du den tidligere Grevinde, der siges at gå igen på slottet.

Fra Slotsparken

www.gramslot.dk

Messer & Markeder